طريقة تمليح ( تخليل) البصل - Omek Sanafa

Latest

samedi 30 septembre 2017

طريقة تمليح ( تخليل) البصل

طريقة تمليح ( تخليل) البصل


 المقادير
2 كيلو بصل صغير الجحم
ملح
خل
ثوم صحيح
قرنفل وفلفل اسود حبوب
ماء مغلى فى كل المراحل
الطريقة
نضع البصل بقشره ونصب عليه ماء مغلى و كاس  ملح
ونتركه ساعتين
بعد ساعتين ننزع القشره الخارجيه
ولا ننزع راس البصل ونصب عليه ايضا ماء مغلى وكاس  ملح
ويترك ليله كامله
فى اليوم التالى ننزع راس البصل
ونصنفه تبعا لأحجامه
نضعه فىحكك بلور مع فصوص من الثوم
وفلفل اسود حبوب
وحبات من القرنفل
وفلفل احمر صحيح او مرحي (اختياري )
ونصب عليه ماء مغلى ايضا
ونصف كوب خل وحوالى نصف كوب ملح
ونغطيه بالزيت
ويترك 10 ايام

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire